Eštonova: Integrisani prelazi odmah

Izvor: B92, 08.Dec.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eštonova: Integrisani prelazi odmah

Priština -- Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton snažno je podržala sporazum o integrisanom upravljajnu granicom između Srbije i Kosova i zahtevala da se on odmah sprovede.

Eštonova je to rekla tokom susreta s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, kada je visoko ocenila opredeljenje Vlade Kosova u ostvarivanju evropske agende.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Premijer Tači je tokom susreta ukazao na institucionalno opredeljenje Kosova za potpuno ispunjenje evropskih kriterijuma i standarda za integraciju u EU i početak dijaloga o liberalizaciji viza.

U tom smislu, dodaje se u saopštenju, premijer je pozdravio stav Ministarskog saveta EU koji podržava početak dijaloga za viznu liberalizaciju za građane Kosova i ukazao da je Kosovo snažno opredeljeno da ostane snažan partner mira i stabilnosti u regionu i da ostvaruje evropsku agendu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.