Ešton o dolasku u Beograd odlučuje sutra, poseta u sredu?

Izvor: Politika, 15.Apr.2013, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton o dolasku u Beograd odlučuje sutra, poseta u sredu?

BRISEL – U Briselu se očekuje da će visoka predstavnica EU Ketrin Ešton sutra obavestiti javnost o svojoj odluci da li će u okviru balkanske turneje posetiti Beograd i Prištinu, saznaje Tanjug u izvorima iz Evropske komisije, a sreda je jedini dan kada bi mogla da odvoji vreme za ove posete.

Portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančič obavestila je novinare u sedištu Evropske komisije da Ešton danas putuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Podgoricu, a zatim u Tiranu i Skoplje i dodala:

„A da li će u turneju biti uključeni drugi gradovi obavestićemo vas naknadno.„

I dok Kocijančič tvrdi da je poseta Beogradu i Prištini još neizvesna, zvaničnik EK koji je želeo da ostane anoniman rekao je za Tanjug da Ešton pre odluke da i te gradove uvrsti u program turneje želi da vidi pozitivne signale obe strane u vezi sa dijalogom.

Eventualna poseta se ne može izdvojiti iz političkog konteksta, rekao je ovaj funkcioner, podsećajući da je dijalog u zastoju nakon odluke Beograda da ne prihvati sporazum o severu Kosova.

Isti izvor je ukazao da je prema ranije utvrđenom rasporedu putovanja, sreda jedini dan kada bi Ešton mogla da odvoji vreme za ove posete.

U Evropskoj komisiji veruju da bi eventualna poseta Ešton Beogradu i Prištini mogla da se odrazi na izveštaj o dijalogu koji će ona podneti šefovima diplomatija zemlja članica EU 22 decembra.

Tanjug

objavljeno: 15.04.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eštonova o dolasku u Beograd odlučuje sutra

Izvor: Akter, 15.Apr.2013

U Briselu se očekuje da će visoka predstavnica EU Ketrin Ešton sutra obavestiti javnost o svojoj odluci da li će u okviru balkanske turneje posetiti Beograd i Prištinu

Nastavak na Akter...

Ešton o dolasku u Beograd odlučuje sutra, poseta u sredu?

Izvor: Press, 15.Apr.2013

Portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančič obavestila je novinare u sedištu Evropske komisije da Ešton danas putuje u Podgoricu, a zatim u Tiranu i Skoplje i dodala:.."A da li će u turneju biti uključeni drugi gradovi obavestićemo vas naknadno."..I dok Kocijančič tvrdi da je poseta Beogradu...

Nastavak na Press...

Ešton još razmišlja o dolasku u Beograd i Prištinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2013

U Briselu se očekuje da će visoka predstavnica EU Ketrin Ešton sutra obavestiti javnost o svojoj odluci da li će u okviru balkanske turneje posetiti Beograd i Prištinu, saznaje Tanjug u izvorima iz Evropske komisije, a sreda je jedini dan kada bi mogla da odvoji vreme za ove posete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Eštonova dolazi u BiH?

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Apr.2013, 07:05

BRISEL - Ketrin Ešton, visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost, u okviru plana svoje balkanske turneje u BiH bi trebalo da doputuje sutra, međutim s njenim dolaskom EU kalkuliše, nezadovoljna ponašanjem bh. lidera i posljednjim političkim događajima u BiH, saznaju "Nezavisne" od...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.