Ešton: Sarajevo približiti Briselu

Izvor: B92, 17.Mar.2014, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton: Sarajevo približiti Briselu

Brisel, Sarajevo -- Evropska unija spremna je da pomogne i podrži BiH u svim akcijama koje će voditi približavanju Sarajeva Briselu, rekla je Ketrin Ešton.

Uoči sednice Saveta za spoljne poslove Evropske unije, koji danas rapravlja i o situaciji u BiH, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton rekla je da je toj zemlji potrebna istinska akcija njenih lidera koji moraju da nađu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenja za neke od problema, dok će EU ekonomski i politički da pomogne.

"Rekla sam čelnicima BiH s kojima sam se sastala da izađu s paketom mera, a EU će im pomoći i podržati ih, ali, oni su ti koji moraju da reše probleme", rekla je Ešton u Briselu.

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić, koja je nedavno predstavila svoj predlog mera za BiH, rekla je novinarima da će se na Savetu ministara danas samo razgovarati o BiH, a da će zaključci biti usvojeni narednog meseca.

"Danas počinjemo službene razgovore, počinjemo proceduru koja će potrajati, a na kraju koje ćemo izaći sa zaključcima", rekla je ona, prenosi Dnevni avaz.

"Mnogo je bilo različitih inputa, ali se nadam da će i predlog Hrvatske biti temelj za novi pristup EU BiH. Ima šanse da doprinesemo novom, efikasnijem pristupu Unije problemima u BiH", kazala je Pusićeva, poručivši da će na tim pitanjima morati mnogo da se radi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eštonova: BIH lideri da rešavaju probleme

Izvor: Akter, 17.Mar.2014

Evropska unija spremna je da pomogne i podrži BiH u svim akcijama koje će voditi približavanju Sarajeva Briselu, rekla je Ketrin Ešton, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost

Nastavak na Akter...

Ešton: Vučić se iskazao na izborima

Izvor: Beta, 17.Mar.2014

BRISEL, 17. marta 2014. (Beta) - Visoka predstavnica Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u ponedeljak je u Briselu izjavila da "čestita srpskom narodu održane izbore" i naglasila da je predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić na izborima pobedio i "stvarno...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.