Erdogan u položaju da se cenjka sa EU

Izvor: EurActiv Srbija, 03.Nov.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan u položaju da se cenjka sa EU

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan se posle ubedljive pobede Partije pravde i razvoja (AKP) na izborima u Turskoj 1. novembra našao u položaju da diktira uslove Evropskoj uniji koju s jedne strane brinu njegovi planovi da ojača predsedničku vlast a s druge strane mora da saradjuje s njim u rešavanju izbegličke krize, ocenjuju stručnjaci. Analitičari ukazuju da se Turska sve više udaljava od kriterijuma koje mora da ispuni na putu ka EU i ocenjuju da ne bi bilo fer prema drugim zemljama u procesu pristupanja, poput Srbije i Crne Gore, da Brisel bude popustljiv prema Ankari na planu integracija.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Nemoralna trgovina

Izvor: Politika, 03.Nov.2015

Uspeh Partije pravde i razvoja na parlamentarnim izborima u Turskoj, insistira predsednik Redžep Tajip Erdogan, pobeda je demokratije i svet to mora poštovati. I više nego poštovati: Zapad bi i sebi mogao čestitati na tom trijumfu Erdoganove stranke. Učinio je sve da bi turski vođa, kojeg je godinama...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.