Erdogan: EU mora da donese odluku o članstvu Turske

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2017, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: EU mora da donese odluku o članstvu Turske

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je ponovo pozvao Evropsku uniju da se opredeli između nastavka ili obustavljanja pregovora o članstvu njegove zemlje, nakon što je nemačka kancelarka rekla da će ;tražiti od EU da obustavi pregovore o članstvu Turske, prenela je agencija AP.

Angela Merkel, koja je liderka Hrišćansko-demokratske unije, rekla je u televizijskom duelu s liderom Socijaldemokratske partije Martinom Šulcom, uoči predstojećih parlamentarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izbora u Nemačkoj da će razgovarati s kolegama iz EU kako bi ustanovila da li bi mogli da obustave pregovore o članstvu Turske

Nakon toga, Erdogan je kazao da neće dozvoliti da Turska postane "pređelo" za izbore u evropskim državama i dodao da su izjave nemačkih političara "nacističke".

"To je nacizam, to je fašizam. Vi to radite", rekao je Erdogan u govoru u Ankari.

Turska ;je u oktobru 2005. počela zvanične pregovore o članstvu u EU, međutim napredak je spor, uprkos obećanjima EU da će ubrzati proces ako Ankara zaustavi priliv migranata u Evropu.

"Ili će da ispune svoje obećanje i da otvore put procesa članstva... ili treba da kažu: 'mi ne želimo da nastavimo put sa Turskom'", rekao je Erdogan, navodi AP.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Izjave nemačkih političara nacističke

Izvor: N1 televizija, 06.Sep.2017

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovo je pozvao Evropsku uniju da se opredeli između nastavka ili obustavljanja pregovora o članstvu njegove zemlje, nakon što je nemačka kancelarka rekla da će tražiti od EU da obustavi pregovore o članstvu Turske, prenela je agencija AP...Angela Merkel,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.