Izvor: JUGpress.com, 23.Apr.2021, 09:06

Eko trening osnovaca Lebana i Ćustendila

LEBANE

U okviru programa prekogranične saradnje koji finansira EU opština Lebane i opština Ćustendil iz Bugarske, sprovode projekat Zelena prekogranična saradnja, bolje učenje kroz iskustvo. OŠ „Radovan Kovačević Maksim“ domaćin je trodnevnog eko treninga na temu „Priroda i biodiverzitet“. Nenad Jovanović, rukovodilac projekta kaže da su 15 učenika 3. i 4. razreda OŠ „Radovan Kovačević Maksim“, sa svoja dva učitelja, pričali iz dečijeg ugla o očuvanju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << životne sredine i važnosti biljnog i životinjskog sveta.

„Istovremeno, učenici iz Ćustenila su preko Zum aplikacije pratili ovu nastavu, a prošle nedelje su oni bili u ulozi domaćina, a naša deca su pratila nastavu.“

U okviru ovog projekta prekogranične saradnje rekontruisana je i Predškolska ustanova „Dečija radost“ i urađeno je moderno dečije igralište. Za početak maja je planiran dvodnevni ekoforum koji će okupiti ekologe iz regiona. Opština Lebane će tom prilikom biti domaćin, ali, zbog epidemiološke situacije, aktivnosti neće biti sprovedene kako je planirano u Caričinom gradu, nego putem video-putem linka.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.