EU usvojila plan za izbeglice, ali bez jedinstva

Izvor: Radio 021, 22.Sep.2015, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU usvojila plan za izbeglice, ali bez jedinstva

Evropski ministri unutrašnjih poslova usvojili su u Briselu plan o raseljavanju 120.000 izbeglica unutar EU.

Prema dogovorenom planu, migranti će prema dogovorenim kvotama biti prebačeni iz Italije, Grčke i Mađarske u druge zemlje članice EU.

Protiv plana su glasale četiri članice EU - Mađarska, Slovačka, Rumunija i Češka, dok je Finska bila uzdržana. BBC ističe da je retkost da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se pitanja koja se tiču suvereniteta država u EU donose većinom, bez jednoglasne odluke.

Ostojić: Bajakovo ostaje zatvoreno

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić prvi je napustio sastanak ministara EU. "U trenutku kada se oni ne mogu dogovoriti oko kvota za 120.000 ljudi, ja kao predstavnik zemlje u koju je u proteklih sedam dana ušlo 30.000 nemam šta više tražiti na tom sastanku", rekao je Ostojić.

On je na sastanku rekao da ne prihvata da se izbeglice usmeravaju preko Hrvatske i da je otvaranje mađarskog graničnog prelaza Horgoš bilo licemerno. "Svečano su ga otvorili srpski i mađarski ministar, navodno za prihvat izbeglica, a niko od izbeglica nije prošao", rekao je Ostojić.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.