EU upućuje dodatnih 25 miliona evra pomoći Iraku

Izvor: Akter, 04.Jun.2015, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU upućuje dodatnih 25 miliona evra pomoći Iraku

Evropska komisija saopštila je danas da će uputiti dodatnih 25 miliona evra humanitarne pomoći Iraku, posle procene UN-a da je toj zemlji potrebno oko pola milijarde dolara pomoći

"Taj novac je namenjen raseljenim licima unutar zemlje, uključujući i onima koji su pobegli iz Ramadija koji je od skora u rukama džihadista", navodi se u saopštenju Evropske komisije.

Prema procenama UN, iz Ramadija je pobeglo najmanje 55.000 ljudi.

Evropska komisija je već >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << odredila pomoć Iraku od 67 miliona evra za 2015. godinu.

UN je ranije danas zatražio skoro pola milijarde dolara hitne humanitarne pomoći za više od osam miliona ljudi u Iraku.

U apelu koji je predstavljen u Briselu, UN sa svojim partnerima traži 497 miliona dolara da pokrije troškove smeštaja, hrane, vode i drugih potreba za narednih šest meseci.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.