EU šalje dodatnu hitnu pomoć za Srbiju

Izvor: Studio B, 08.Sep.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU šalje dodatnu hitnu pomoć za Srbiju

Delegacija Evropske unije u Srbiji spremna je, na molbu Vlade Srbije, da obezbedi oko 400.000 evra pomoći za pripremu privremenog smeštaja za izbeglice u Beogradu.

U tu svrhu je izabran i partner iz nevladinog sektora koji će voditi projekat ove pomoći, saopštila je danas Delegacija. Time je hitna finansijska pomoć EU Srbiji za rešavanje izbegličke krize dostigla skoro 2,5 miliona evra, navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u saopštenju i dodaje da se vode razgovori o daljoj pomoći, kao i da će EU nastaviti da podržava reforme sistema dobijanja azila u Srbiji kao i poboljšanje kontrole granica.

"EU je zadovoljna što može da obezbedi ovu dodatnu pomoć Srbiji. Vlada Srbije je reagovala pozitivno i odgovorno na izbegličku krizu. Kao i u slučaju velike pomoći tokom i nakon prošlogodišnjih poplave, EU je vodeći partner Srbije u suočavanju sa novim izazovima", rekao je šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Majkl Davenport.

"EU od početka podržava napore Srbije, obezbeđujući pomoć izbeglicama preko Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Crvenog krsta Srbije. Oni rade fantastičan posao. EU je spremna da obezbedi dalju pomoć shodno procenama Vlade. Ovaj izazov je pred čitavom Evropom. Naša obaveza je da pronađemo održivo rešenje u duhu solidarnosti. Srbija u tome ima svoju ulogu", zaključio je Davenport.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU šalje dodatnu hitnu pomoć Srbiji

Izvor: B92, 08.Sep.2015

Delegacija EU u Srbiji spremna je, na molbu Vlade Srbije, da obezbedi oko 400.000 evra pomoći za pripremu privremenog smeštaja za izbeglice u Beogradu...Za to je izabran i partner iz nevladinog sektora koji će voditi projekat ove pomoći, saopštila je danas Delegacija...Time je hitna finansijska...

Nastavak na B92...

EU spremila hitnu pomoć Srbiji

Izvor: Radio 021, 08.Sep.2015

Delegacija EU u Srbiji spremna je, na molbu Vlade Srbije, da obezbedi oko 400.000 evra pomoći za pripremu privremenog smeštaja za izbeglice u Beogradu...U tu svrhu je izabran i partner iz nevladinog sektora koji će voditi projekat ove pomoći, saopštila je danas Delegacija...Time je hitna finansijska...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.