EU produžuje sankcije Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 07.Sep.2016, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU produžuje sankcije Rusiji

Stalni predstavnici zemalja-članica EU na sednici su se dogovorili da na pola godine produže individualne sankcije protiv fizičkih i pravnih lica iz Rusije i Ukrajine, koje ističu 15. septembra, saopštio je izvoru EU.

„Komitet stalnih predstavnika potvrdio je nameru Saveta da za 6 meseci produži sankcije EU zbog akcija usmerenih protiv teritorijalne celovitosti, suvereniteta i nezavisnosti Ukrajine. One uključuju zamrzavanje sredstava i zabranu putovanja za 146 fizičkih i 37 pravnih lica“, saopštio je izvor u EU koji je želeo da ostane anoniman. On je naveo da se ne očekuju „promene u spisku pravnih i fizičkih lica koje potpadaju pod sankcije“.  Podsetimo, juče je Ministarstvo trgovine SAD donelo odluku o proširenju spiska ruskih kompanija i organizacija koje su se našle na udaru antiruskih sankcija koje su uvedene sredinom marta 2014. godine.

SAD su na spisak stavile 81 kompaniju i organizaciju, ispod njih 86 koje se tamo već nalaze. Njih 81 imaju veze sa Rusijom (sedam ih je sa Krima), a po dve su iz Hongkonga i Indije.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

EU ambasadori produžili sankcije Rusiji zbog Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Sep.2016

Ambasadori Evropske unije produžili su odluku o zamrzavanju sredstava i putovanja za 146 pojedinaca i 37 ruskih eniteta, koji prema procjeni EU predstavljaju opasnost po teritorijalni integritet Ukrajine. Odluka o produžnju sankcija za još šest mjeseci donesena je u srijedu, uoči 15 septembra koji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.