EU produžila sankcije Rusiji

Izvor: B92, 18.Jun.2020, 16:01

EU produžila sankcije Rusiji

EU je obnovila na još godinu dana sankcije uvedene kao odgovor na ilegalnu aneksiju Krima i Sevastopolja od Ruske Federacije.

U Savetu EU podsećaju da se restriktivne mere odnose na zabranu uvoza proizvoda poreklom sa Krima ili Sevastopolja u EU, ali i zabranu infrastrukturnih ili finansijskih ulaganja i turističkih usluga na Krimu ili u Sevastopolju.

EU je ograničila i izvoz određene robe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i tehnologija krimskim kompanijama ili za upotrebu na Krimu u sektoru transporta, telekomunikacija i energetike uključujući istraživanje i proizvodnju nafte, gasa i mineralnih sirovina.

U Briselu naglašavaju da EU i dalje ne priznaje ilegalnu aneksiju Krima i Sevastopolja od Ruske Federacije i da nastavlja da osuđuje ovo ”kršenje međunarodnih zakona”.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU produžila sankcije Rusiji zbog Krima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2020

EU obnovila je na još godinu dana sankcije uvedena kao odgovor na ilegalnu aneksiju Krima i Sevastopolja od strane Ruske Federacije...U Savetu EU podsećaju da se restriktivne mere odnose na zabranu uvoza proizvoda poreklom sa Krima ili Sevastopolja u EU, ali i zabranu infrastrukturnih ili finansijskih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.