EU produžila sankcije Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2015, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU produžila sankcije Rusiji

22.06.2015. -

Šefovi ministarstava spoljnih poslova zemalja-članica EU danas su produžili ekonomske sankcije Rusiji do 31. januara 2016. godine, odobrivši odgovarajuće amandmane na odluku EU o sektorskim sankcijama protiv Rusije, saopštio je Savet EU.

Stalni predstavnici zemalja-članica EU usvojili su na sednici 17. juna produženje sankcija do 31. januara 2016. godine. Pitanje je bilo izneseno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << na usvajanje pred šefove diplomatija.

Ministri su danas na sednici u Luksemburgu odobrili odluku o produženju sektorskih mera. One su bile usvojene na sednici bez dodatne diskusije.

Saopšteno je ranije da će šefovi diplomatija zemalja-članica EU na sednici u ponedeljak produžiti do kraja januara 2016. godine ekonomske sankcije Rusiji i pokrenuti prvu fazu operacije borbe sa nelegalnim prevoznicima migranata u Sredozemnom moru.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Cinično produženje sankcija na godišnjicu napada na SSSR

Izvor: Blic, 22.Jun.2015

Zvanična Moskva izrazila je danas razočaranje odlukom EU o produženju sankcija Rusiji za još pola godine, ističući da je naročito cinično to što je ona doneta na godišnjicu napada fašističke Nemačke na bivši SSSR, prenele su ruske agencije..."Naročito cinično izgleda to što su odluku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.