EU pozvala Kurtija: Vrati oteto FOTO

Izvor: B92, 25.Nov.2021, 17:13

EU pozvala Kurtija: "Vrati oteto" FOTO

Šef Kancelarije Evropske unije u Prištini Tomaš Suniog pozvao je danas vladu Aljbina Kurtija da sprovede odluku tzv. Ustavnog suda Kosova.

On ga je pozvao da vrati imovinu manastiru Visoki Dečani.

Suniog je nakon posete Visokim Dečanima na svom Tviter nalogu napisao da treba poštovati imovinsko pravo manastira.

"Posetio sam manastir Visoki Dečani pre dva dana. Tolerancija i međusobno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poštovanje su ključni za multietničko i demokratsko društvo. Pozivam Vladu Kosova da provede presudu Ustavnog suda. Imovinsko pravo Manastira treba poštovati”, naveo je Suniog.

On je objavio i fotografije posete manastiru Visoki Dečani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef Kancelarije EU u Prištini: Vlasti da po odluci suda vrt imovinu Visokim Dečanima

Izvor: RTS, 25.Nov.2021

Tomaš Suniog, šef Kancelarije EU u Prištini pozvao je privremene institucije u južnoj srpskoj pokrajini da sprovedu odluku kosovskog ustavnog suda i vrate imovinu manastiru Visoki Dečani. . Suniog, koji je bio u poseti Visokim Dečanima, na Tviteru je napisao da treba...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.