EU pozdravlja pozitivne rezultate u dijalogu

Izvor: S media, 08.Dec.2011, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU pozdravlja pozitivne rezultate u dijalogu

Evropska unija pozdravlja najnovije pozitivne rezultate u dijalogu Beograda i Prištine, posebno sporazum o integrisanom upravljanju prelazima, za čiju primenu su se obavezale obe strane, izjavio je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej posle sastanka s premijerom Kosova Hašimom Tačijem.

Tači: Kosovo za dobrosusedske odnose

Žipe pozvao vlade EU da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbiji daju status kandidata

Nemci uz podršku Holanđana postavili nov uslov za Srbiju

Tadić: Bez EU možemo potonuti u mrak nacionalizma

Van Rompej je istakao potrebu da Kosovo nastavi i intenzivira napore posebno u oblasti vladavine zakona, uključujući borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, navodi se u sinoćnom saopštenju Evropskog saveta.

Navodeći da iako Kosovo postiže napredak u mnogim oblastima, ostaje odredjen broj važnih izazova, Van Rompej je izrazio priznanje za konstruktivnu ulogu Tačija i ohrabrio ga da i dalje nastoji da postiže rezultate u interesu Kosova, Srbije i čitavog regiona.

"Razgovarali smo o zaključcima Saveta EU od 5. decembra vezano za Kosovo, koji su suštinski i pozitivni, i potvrdili evropsku perspektivu čitavog regiona Zapadnog Balkana. Izražavam nadu da može da se postigne napredak u pogledu dijaloga o viznoj liberalizaciji, trgovini, članstvu u Evropskoj banci za obnovu i razvoj i učešću u programima EU", naveo je Van Rompej.

Tači je, posle razgovora s Van Rompejem, rekao da Kosovo ima cilj ulazak u NATO i Evropsku uniju, i uspostavljanje dobrih odnosa sa svim susedima.



(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.