Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Apr.2015, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU pozdravila imenovanje Saveta ministara BiH

Visoki zvaničnici EU Federika Mogerini i Johanes Han pozdravili su formiranje Saveta ministara BiH, ocenivši da će to otvoriti put za novu vlast na svim nivoima da počne rešavati stvarne probleme s kojima se suočavaju građani BiH, a pogotovo problem visoke stope nezaposlenosti.

Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Mogerini i komesar EU za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han naveli su u zajedničkoj izjavi da vlasti u BiH sada moraju zajedno raditi kako bi preduzeli konkretne korake potrebne za približavanje zemlje EU.

"Ključnu ulogu će imati nove vlasti na nivou BiH i entiteta, u skladu sa svojim nadležnostima, u formulisanju i sprovođenju programa reformi na osnovu zajedničke izjave koju je usvojio parlament BiH u februaru", navodi se u izjavi Mogerinijeve i Hana.

Oni su poručili da vlasti u BiH u tim naporima mogu računati na podršku EU.

Savet ministara BiH i Vlada Federacije BiH formirani su juče.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.