EU pokušava da primora Srbiju da odustane od KiM

Izvor: B92, 01.Mar.2016, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU pokušava da primora Srbiju da odustane od KiM"

Ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin izjavio je da posle sporazuma Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa nije napravljen poseban napredak.

On je rekao i da većina u EU pokušava da natera Beograd da napusti svoju poziciju po pitanju Kosova korak po korak u pregovorima za članstvo u Uniji.

Čurkin je na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu rekao da situaciju na Kosovu i dalje obeležavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trajna kriza i sukobi s opozicijom.

Ruski ambasador je ocenio da je situacija s kosovskim Srbima i dalje veoma ozbiljna.

Čurkin je rekao da dogovorena Zajednica srpskih opština postoji samo na papiru iako to treba da doprinese medjuetničkim odnosima, tako što bi kosovski Srbi dobili prava.

Situacije teško da je zadovoljavajuća, rekao je Čurkin i dodao da su posrednici u dijalogu Beograda i Prištine iz EU tihi po pitanju zajednice opština.

Teško je izbeći utisak da većina u EU pokušava da primora Srbiju da napusti svoju poziciju korak po korak u pregovorima za članstvu u EU, rekao je Čurkin podsećajući da su pregovori Srbije i EU o članstvu počeli u decembru otvaranjem poglavlja o drugim pitanjima, što se u slučaju Srbije odnosi na Kosovo.

Postavlja se pitanje nepristrasnosti EU, rekao je Čurkin i naglasio da je rezolucija 1244 UN i dalje validan i obavezujući dokument.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas na sednici Saveta bezbednosti UN da radikalizacija političkih prilika i pogoršanje bezbednosne situacije predstavljaju pretnju za sve žitelje Kosova i Metohije, dodajući da su najugroženiji povratnici u nacionalno mešovitim sredinama.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU primorava Srbiju da odustane od Kosova

Izvor: Beta, 01.Mar.2016

Ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin izjavio je da posle sporazuma Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa nije napravljen poseban napredak, ali i da većina u EU pokušava da natera Beograd da napusti svoju poziciju po pitanju Kosova korak po korak u pregovorima za članstvo u Uniji.Čurkin je...

Nastavak na Beta...

EU pokušava da primora Srbiju da odustane od KiM

Izvor: Akter, 01.Mar.2016

Ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin izjavio je da posle sporazuma Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa nije napravljen poseban napredak..On je rekao i da većina u EU pokušava da natera Beograd da napusti svoju poziciju po pitanju Kosova korak po korak u pregovorima za članstvo u Uniji...Čurkin...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.