EU = panaceja* ili komedija preokreta

Izvor: TvojPortal.com, 10.Jan.2012, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU = panaceja* ili komedija preokreta

Slaba nam  je ekonomija?  Kada udjemo u EU ojačaće. Ne valja nam pravosudje?!?  Kada udjemo u EU postaćemo pravna država. Slobodno novinarstvo? Čim uđemo u EU -  oslobodićemo ga.  Zdravstvo?!? Kao članovi  EU bićemo svi zdravi! Obrazovanje nam nije funkcionalno?!? U EU bićemo najveći stručnjaci. Fudbal nam ne blista. Ali imamo naše Mesija i Ćavija. >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Kada nas uvedu  u EU,  dobićemo Ligu šampiona !


Prosto sada nemamo vremena da se bavimo svim tim stvarima. Sada imamo evrointegracije kao prioritet svih prioriteta. Sada moramo da usvajamo evropske zakone koje cemo primenjivati kada uđemo u EU. Pravimo evropske agende, za ulazak u EU. A tek strategije, akcioni planovi,… , sve to zbog EU. Zadužujemo se putem evroobveznica jer će nam oprostiti dug kada budemo ušli u EU. Moramo težiti evropskim standardima koje ćemo dostići kada budemo usli u EU. Kod gedže moramo izgraditi evropski sistem vrednosti kao bi se što bolje utopili u EU.
A gde to, molim vas, to ima? Mi hoćemo u EU a EULEKS ne može slobodno da se kreće našom zemljom. Zar ima smisla da u EU idemo a da pre toga ne uđemo u NATO?!? Da li je u redu da uđemo u EU a da nismo izgradili dobrosusedske odnose sa Kosovom koje nećemo nikada priznati?!? Gde to ima da u EU uđemo a da nam crkva ne uspostavi tesne veze sa Vatikanom?!? Pa jednom i mi papu da vidimo! Na šta bi to ličilo da uđemo u EU a da ne održimo makar jedan peder bal na otvorenom?!?
Ja stvarno ne razumem nas Srbe. Ne damo Kosovo! Šta se mi tu uopšte pitamo, a i ko će brate da se nateže sa šiptarima? Nećemo da nam strani ambasadori formiraju Vlade?!? Kao da je to bitno. Hoćemo da izgradimo stabilne i jake institucije. Zašto gubiti vreme kada imamo Borisa. Zar nam njegova stabilnost nije dovoljna. A i ako se zaljulja… već smo spremili Đilasa.
Hoće narod posao?!? Pa eno neobrađene zemlje koliko hoćeš. Neka idu da kopaju, nema hleba bez motike. Ili, brate , neka se učlane u DS ili G17+, kao što sam ja uradio. Misle li oni da je meni bilo lako? Ostarilo se, mora da se šljaka. A znaju li Srbi koliko samo posla ima u EU? A i kada je srbin voleo posao!?! Korupcija? E brate ona Brankica što se bori protiv korupcije! Svaka joj čast! Ja je podržavam. Prosto mi žao što, kad uđemo u EU, ona neće moći više tako. Tada ćemo morati da damo sudu da to radi. Šta ćeš nije ni EU savršena!
Nema narod za hleb? E baš ih ne razumem! Hoće i Evropu i Kosovo, hoće ‘leba i Evropu,… Ma uvek smo hteli i jare i pare! Ali biće Vuk sit i ovce na broju kada uđemo u EU.
Skandiraju i slave Putina. E tu su se prevarili. Poslali smo mi njemu Srđu Popovića! Taj je doakao Slobi, oslobodio Maldive, organizovao “arapsko proleće”, doakaće i Putinu. Ej bre Srđa i Gari! Kakva će to partija šaha biti! Mat u dva poteza!
Zato Srbi - u se’ i u EU! Jer… EU je lek za sve!


*Milan Vujaklija: Leksikon stranih reči i izraza, str. 637: panaceja – (grč. Panakeia) lek za sve, opšti lek, lek od svake bolesti, čudotvorni lek.
Života Starčević

tvoj portaleuSrbijaBoris Tadićtvojportalevrointegracije

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.