EU opominje Prištinu: Što pre ZSO!

Izvor: Vesti-online.com, 24.Dec.2015, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU opominje Prištinu: Što pre ZSO!

Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar pozvao je samoproglašene kosovske vlasti da što pre pripreme Statut Zajednice srpskih opština, javio je portal Koha.net.

Žbogar očekuje i da sve strane poštuju odluku Ustavnog suda o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), što je utvrđeno Briselskim sporazumom krajem avgusta ove godine.

Kancelarija EU na KiM je saopštila da je formiranje Zajednice srpskih opština, kako je to inače predviđeno prvim sporazumom iz Brisela u skladu sa kosovskim Ustavom.

I Ustavni sud Kosova odlučio je u sredu da je formiranje ZSO u skladu sa Ustavom te samoproglašene teritorijalne jedinice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.