EU okreće Srbiju Moskvi i Pekingu

Izvor: TvojPortal.com, 13.Dec.2011, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU okreće Srbiju Moskvi i Pekingu

/vesti online/ Dopalo mi se što je Nemačka putem kancelarke Angele Merkel otvorila karte i javno rekla - ajde sada da rešimo to oko Kosova, ako Srbija hoće u EU. To jeste pokretanje trgovine teritorijalnim integritetom, ali tumačim ga kao potez koji Srbiju ekonomski okreće ka silama Rusiji i Kini, na šta sam godinama ukazivao. O tome priča i Božidar Đelić >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << pošto je podneo ostavku na mesto potpredsednika za evropske integracije u Vladi Srbije, podseća ekonomsko - politički analitičar Branko Pavlović u intervjuu za "Vesti" .


Ogromna tržišta Rusije i Kine dodatno dobijaju na značaju kada je postalo jasno da je EU struktuirana u tri kruga i nema jednakog članstva zemalja koje su u njoj ili apliciraju, ocenio je Pavlović.
Opširnije

politikarusijaeuSrbijakinaintervjuangela merkelbranko pavlovic
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.