EU jasna: Ukrajinci dobili podršku

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 18:09

EU jasna: Ukrajinci dobili podršku

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj razgovarao je sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom.

Borelj je Kulebi kazao povodom dvogodišnjice rata u Ukrajini da će se podrška EU toj zemlji nastaviti.

"EU stoji uz Ukrajinu od prvog dana i nastavićemo da to činimo sa jednim ključnim prioritetom- pozivam države članice da pruže dodatnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnu podršku", poručio je Borelj na platformi X.

On je, uoči virtuelnog sastanka G7 sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim istakao da grupa sedam najrazvijenijih zemalja sveta stoji uz Ukrajinu i da se zalaže za poštovanje suvereniteta, nezavisnosti, međunarodnog prava, globalne bezbednosti, slobode i mira.

Sastanak je, kao predsedavajuća G7, sazvala italijanska premijerka Đorđa Meloni, koja povodom dvogodišnjice rata boravi u Kijevu.

U Kijev su doputovali i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, premijer Belgije Aleksandar De Kro i i kanadski premijer Džastin Trudo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.