EU iz interesa toleriše diktatore

Izvor: TvojPortal.com, 09.Maj.2011, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU iz interesa toleriše diktatore

(vesti online) Predsedavajući Saveta Evropske unije Herman van Rompej kritikovao je danas EU što, zbog regionalnih bezbednosnih interesa, toleriše diktatorske režime u afričkim i arapskim državama.


EU je podržala režime u Tunisu i Egiptu do njihovog raspada, a sada se ponaša slično prema diktaturama u Saudijskoj Arabiji i drugim zemljama, naveo je Van Rompej u komentaru povodom "Dana Evrope" >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << u nemačkom listu "Frankfurter Rundšau".
On je istakao da su evropske zemlje ponekad interes za regionalnom stabilnošću stavljale na prvo mesto i bile spremne da uzmu u obzir nedemokratske režime.Ostatak vesti pročitajte na linku

euTOLERANCIJAinteresdiktaoridiktatura

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.