EU i SAD sa Iranom 15.oktobra u Beču

Izvor: Blic, 09.Okt.2014, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU i SAD sa Iranom 15.oktobra u Beču

Šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton sastaće se 15.oktobra u Beču sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem i ministrom inostranih poslova Irana Mohamadom Džavadom Zarifom.

Kako je najavila pres služba Eštonove ovaj sastanak ima za cilj da podstakne pregovore o nuklearnom programu Irana.

Portparol EU Majkl Men je kazao da bi do 24.novembra trebalo postići konačan sporazum sa Teheranom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o iranskom nuklearnom programu, kojim bi se uklonila sva otvorena pitanja koja dozvoljavaju sumnju da su atomske aktivnosti Teherana vojne, a ne mirnodopske.

Najpre će se, kako je najavljeno, sastati Ešton i Zarif, a potom će se razgovorima priključiti Keri.

Sporazum o nukelarnom programu Irana trebalo je da bude zaključen do leta, ali pošto nije postignut dogovor, produžen je rok do kraja novembra.

Međunarodna zajednica Iranu zauzvrat nudi postepeno ukidanje sankcija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.