EU daje novac da Grci grade autoput

Izvor: B92, 07.Jun.2012, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU daje novac da Grci grade autoput

Brisel -- Evropska komisija je odobrila 180,9 miliona dolara za gradnju autoputa koji će povezati oblast Aktio na zapadu Grčke sa severno-južnom magistralom u toj zemlji.

Izgradnja ovog autoputa predstavlja jedan od prioriteta, koji su u novembru 2011. utvrđeni u sedištu Evroposke unije (EU) u Briselu, kako bi pomoću strukturnih sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU bio podstaknut rast u Grčkoj.

Komesar za regionalnu politiku Johan Han je komentarišući ovu odluku rekao da je ui pitanju značajan infrastrukturni projekat, od koga će Grčka ima veliku korist.

"Ovakvi i slični projekti doprineće poboljšanju uslova života grčkog naroda kroz otvaranje mogućnosti za zaposlenje", dodao je komesar Han.

Ova nova veza poboljšaće uslove vožnje, smanjiti vreme putovanja i unaprediti bezbednost u saobraćaju.

U pitanju je jedan od tz "velikih projekata", čije je ukupno javno finansiranje iznad 50 miliona dolara, i zato je predmet odluke Evropske komisije, dok se druge vrste ovakvih projekata obično odobravaju na državnom ili regionalnom nivou.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU daje novac da Grci grade autoput

Izvor: Capital.ba, 07.Jun.2012

BRISEL, Evropska komisija je odobrila 180,9 miliona dolara za gradnju autoputa koji će povezati oblast Aktio na zapadu Grčke sa sjeverno-južnom magistralom u toj zemlji. Izgradnja ovog autoputa predstavlja jedan ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.