EU da uvaži napore Srbije

Izvor: Beta, 11.Sep.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU da uvaži napore Srbije

BEOGRAD, 11. septembra 2014. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u četvrtak da očekuje da će članice EU prepoznati i uvažiti napore Srbije u okviru procesa evropske integracije, što bi omogućilo otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja do kraja 2014. godine.

Dačić je to rekao na sastanku s delegacijom Komiteta za proširenje Saveta Evropske unije (COELA), koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je u Beogradu na inicijativu Italije, predsedavajuće EU, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministar Dačić je diplomate 28 zemalja EU i predstavnike Evropske komisije obavestio o reformskim i zakonodavnim aktivnostima Srbije, radi otvaranja prvih poglavlja u pregovaračkom procesu pre kraja ove godine.

Dosadašnji tok "skrininga", okončanog u 14 poglavlja, a sedam je još u toku, ocenjen je kao uspešan, a Srbija je pokazala da raspolaže dobrim administrativnim kapacitetima, piše u saopštenju Ministarstva.

Imajući u vidu da će se 10. oktobra održati bilateralni skrining za Poglavlje 31 - spoljna i bezbednosna politika EU, čiji je nosilac aktivnosti Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, čemu će prisustvovati i Dačić, posebna pažnja posvećena je podršci spoljnoj i bezbednosnoj politici EU i regionalnoj saradnji na Balkanu.

Dačić je istakao na sastanku veliku odgovornost koju će Srbija imati naredne godine, kada bude predsedavala OEBS, kao i značaj tog predsedavanja za čitav region, navelo je njegovo ministarstvo.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.