EU: Trampov plan je šansa za obnavljanje razgovora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jan.2020, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Trampov plan je šansa za obnavljanje razgovora

Prijedlog predsjednika SAD Donalda Trampa o stvaranju palestinske države radi mira na Bliskom istoku je šansa da se ponovo pokrenu razgovori o "održivom rješenju" za izraelsko-palestinski sukob, saopštila je danas Evropska Unija(EU). Ova inicijativa "pruža priliku da se ponovo pokrenu urgento neophodni napori u vezi sa pregovorima i održivim rješenjem za izraelsko-palestinski konflikt", saopštio je najviši diplomata EU Žozep Borel u ime bloka. Iran: Palestina...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Borelj: Trampov plan za Bliski istok ŠANSA za nastavak pregovora

Izvor: Blic, 29.Jan.2020

Plan američkog predsednika Donalda Trampa za Bliski istok, kojim se predviđa stvaranje palestinske države, otvara šansu da ponovo počnu pregovori koji bi vodili do održivog rešenja za izraelsko-palestinski konflikt, saopštio je danas evropski komesar za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.