EU: Srbija peta po traženju azila

Izvor: B92, 12.Jul.2012, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Srbija peta po traženju azila

Brisel -- Najviše azilanata u EU dolazi iz Avganistana, dok su državljani Srbije na petom mestu po broju zahteva za politički azil, stoji u izveštaju agencije Evrostat.

Izveštaj Evrostata pokazuje i da je oko 230.000 ljudi prošle godine zatražilo azil u nekoj od 27 zemalja članica EU, od čega je gotovo svaki deseti Avganistanac. Slede Rusija, Pakistan i Irak, dok je Srbija, sa 13.390 azilanata, na petom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mestu, odmah ispred Somalije.

Gotovo 10.000 azilanata došlo je sa Kosova, koje je u Evrostatovom izveštaju obrađeno odvojeno od Srbije.

Po broju azilanata na milion stanovnika, najveći pritisak trpe Malta, Luksemburg, Belgija i Švedska, navodi Evrostat. Tek svaki četvrti zahtev za azil bio je prošle godine rešen pozitivno, kaže se u izveštaju.

Evropski parlament je ove nedelje izglasao inicijativu da se unutar EU uvede jedinstvena procedura za obradu zahteva za azil, jer se kriterijumi od zemlje do zemlje drastično razlikuju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija peta po broju azilanata u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2012

Državljani Srbije su na petom mestu po broju zahteva za politički azil u zemljama Evropske unije, objavila je evropska statistička agencija Evrostat.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

EU: Srbija peta po broju azilanata

Izvor: Mondo, 12.Jul.2012

Najviše azilanata u Evropsku uniju dolazi iz Avganistana, dok su državljani Srbije na petom mestu po broju zahteva za politički azil, kaže se u najnovijem izveštaju evropske statističke agencije Evrostat.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.