EU: Očekujemo brzo formiranje vlade na Kosovu

Izvor: BKTV News, 13.Jun.2017, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Očekujemo brzo formiranje vlade na Kosovu

Evropska unija izrazila je danas očekivanje da će po okončanju izbornog procesa na Kosovu brzo biti formirana vlada, kako bi važan rad napredovao bez daljeg odlaganja.

"Očekujemo od svih političkih lidera da, po završetku izbornog procesa, osiguraju brzo formiranje vlade kako bi važan rad vezan za ekonomski razvoj, promovisanje vladavine prava, dijalog sa Beogradom uz posredovanje EU i viznu liberalizaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << napredovao bez daljeg odlaganja", saopštila je portparolka Evropske službe za spoljne poslove Maja Kocijančič.

U saopštenju se podseća da je na poziv Kosova, EU poslala Izbornu posmatračku misiju na čelu sa glavnim posmatračem Alojzom Peterleom, u čijem se preliminarnom izveštaju, takođe danas objavljenom, ukazuje da je izborni dan u većem delu Kosova protekao na miran i regularan način.

Ne prestaje da provocira: Haradinaj traži priznanje Kosova za nastavak dijaloga

Izveštaj, međutim, takođe ukazuje na davnašnje slabosti izbornog procesa kao i na, kako se kaže, uznemirujući obrazac zastrašivanja u oblastima gde su Srbi većina.

"Kolektivna je odgovornost svih političkih aktera iz svih zajednica, da reše ove nedostatke", ističe se u saopštenju.

Vučić: Ratna koalicija će nam stvoriti probleme, ali nema kontrole Prištine nad Srbima!

Posmatračka misija EU će, kako se dodaje, podneti konačni izveštaj sa preporukama koje će biti važan element u informisanju o naporima potrebnim za izborne reforme u cilju poboljšanja i jačanja demokratskog upravljanja i institucija na Kosovu.

EU će, podržati napore za izbornu reformu u skladu sa preporukama Izborne posmatračke misije, navela je Kocijančič.

Srpski državni vrh pretnje terorista shvata ozbiljno i evo kako će zaštiti građane!
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

EU očekuje od Kosova brzo formiranje vlade

Izvor: B92, 14.Jun.2017, 08:46

Brisel -- EU očekuje da će po okončanju izbornog procesa na Kosovu brzo biti formirana vlada, kako bi važan rad napredovao bez daljeg odlaganja..."Očekujemo od svih političkih lidera da, po završetku izbornog procesa, osiguraju brzo formiranje vlade kako bi važan rad vezan za ekonomski razvoj,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.