EU: Manje soli u crnogorskoj pršuti!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2012, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Manje soli u crnogorskoj pršuti!

PODGORICA -

Proizvođači suhomesnatih proizvoda u Crnoj Gori, koji očekuju izvozni broj za plasman svoje robe na evropskom tržištu, moraće dosta toga da izmene u tehnologiji proizvodnje i kvalitetu proizvoda.

Šef Delegacije Evropske unije u Podgorci Leopold Maurer je pre nekoliko dana, na skupu posvećenom pripremama crnogorskih kompanija za nastup na tržištu Evrope, pomenuo čuvenu crnogorsku pršutu.

Maurer je kazao da evropski standard ne dopušta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da u pršuti ima više od četiri odsto soli, a u crnogorskoj ima čak i do sedam procenata.

Slični zahtevi biće, kako je najavljeno, postavljeni i za druge poljoprivredne proizvode koje bi Crna Gora mogla da izvozi.

Proizvođači hrane od države traže da posebnim merama zaštiti pojedine proizvode.

Vlasnik cetinjske kompanije za proizvodnju suvog mesa "Niksen trejd" Dragan Čavor zatražio je da se "njeguška pršuta" zaštiti kao crnogorski brend.

Čavor je kazao da ta vrsta pršute može biti samo sa područja Njeguša kod Cetinja, a sada taj naziv koriste i drugi proizvođači.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošeević najavio je da će crnogorske kompanije na jesen dobiti takozvani izvozni broj, kao uslov za plasman robe na tržištu Evropske unije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Mnogo slana ova crnogorska pršuta

Izvor: Mondo, 27.Apr.2012

Proizvođači suhomesnatih proizvoda u Crnoj Gori, koji očcekuju izvozni broj za plasman svoje robe na evropskom tržištu, moraće dosta toga da izmene u tehnologiji proizvodnje i kvalitetu proizvoda.

Nastavak na Mondo...

EU traži manje soli u crnogorskoj pršuti

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2012

Proizvođači suhomesnatih proizvoda u Crnoj Gori, koji očekuju izvozni broj za plasman svoje robe na evropskom tržištu, moraće dosta toga da izmene u tehnologiji proizvodnje i kvalitetu proizvoda...Šef Delegacije Evropske unije u Podgorci Leopold Maurer je pre nekoliko dana, na skupu posvećenom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.