EU: Amazon mora Luksemburgu platiti zaostali porez

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Okt.2017, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Amazon mora Luksemburgu platiti zaostali porez

BRUXELLES - Margrethe Vestager, povjerenica Europske komisije za tržišno natjecanje, objavila je danas kako će najveći američki online trgovac Amazon morati platiti zaostale poreze u Luksemburgu. 

Riječ je o slučaju koji je EU istraživala posljednjih godina, a tiče se povoljnog poreznog tretmana koji je Amazon uživao u ovoj zemlji još od 2003. godine. Ilegalne porezne olakšice koje je Luksemburg >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << davao ovoj kompaniji rezultirale su time da oko tri četvrtine Amazonove dobiti nisu bile oporezivane.

Kako bi sada ispravili ovu poreznu nepravdu, iz Europske unije naredili su Amazonu da Luksemburgu isplati 250 milijuna eura na ime zaostalih poreznih obveza za posljednjih 14 godina. Prve procjene u istrazi govorile su kako bi moglo biti riječi o čak 400 milijuna eura, no iznos je u konačnici ispao manji. Finalni iznos poreza koji Amazon duguje Luksemburgu morat će izračunati tamošnje porezne vlasti.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.