EK: Pet država EU preuzima migrante sa broda Open Arms

Izvor: B92, 21.Avg.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Pet država EU preuzima migrante sa broda Open Arms

Brisel -- Pet država EU prihvatiće migrante sa humanitarnog broda "Open Arms" saopštila je portparol Evropske komisije Tov Ernst.

Španija, Francuska, Nemačka, Luksemburg i Portugal će poslati timove koji će registrovati i intervjuisati migrante, obaviti neophodne provere i aranžmane za njihov premeštaj.

"Premeštaj migranata u druge zemlje Evopske unije trajaće malo duže od nekoliko dana", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navela je Ernst, a prenosi Rojters.

Ona je dodala da će EK učiniti sve što može da pomogne i osigura da te procedure budu obavljene što je brže moguće.

Migranti, mahom iz Afrike, evakuisani su juče sa broda nakon naloga tužioca u italijanskom gradu Agridjentu.

Tužilaštvo je u utorak naložilo zaplenu broda "Open arms", kao i momentalnu evakuaciju svih izbeglica na brodu.

Kako je prenela agencija Ansa, ta odluka je doneta nakon što je glavni tužilac obišao brod tokom popodneva zajedno sa ekipom lekara.

Brod, na kojem se nalazilo gotovo 100 migranata, nalazio se kod Lampeduze tokom proteklih 19 dana, jer mu nije bio dozvoljen pristup italijanskim lukama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.