E.Kukan: Negativne poruke iz Srbije

Izvor: S media, 08.Dec.2010, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

E.Kukan: Negativne poruke iz Srbije

Predsednik Odbora za jugoistočnu Evropu Evropskog parlamenta Edvadrd Kukan smatra da bojkot dodele Nobelove nagrade za mir, kao i poslednji izveštaj Serža Bramerca o saradnji Srbije sa Tribunalom u Hagu predstavljaju negativne informacije koje iz Srbije stižu u Brisel.

"Namera Srbije da bojkotuje ovogodišnju dodelu Nobelove nagrade za mir, koja bi u petak trebalo da bude uručena kineskom disidentu Liju Sjaobou, predstavlja vrlo loš signal koji u Brisel stiže >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iz Beograda. Sa stanovišta zemlje koja se nalazi na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, Srbija mora da zna da će reakcija Unije na takvu odluku biti negativna", izjavio je za radio "Dojče vele" Kukan.

Pored kritike zbog bojkota dodele Nobelove nagrade za mir, ni novi izveštaj Savetu bezbednosti UN glavnog haškog tužioca Serža Bramerca, Beogradu ne može doneti pozitivne ocene iz EU, smatra Kukan. Poslednji izveštaj Bramerca ne potvrdjuje punu saradnju vlasti u Beogradu sa Tribunalom u Hagu.

Srbija čuva mir na Kineskom zidu

"Srbija se sada nalazi u pozitivnom zamahu evrointegracija i ako želi da tako nastavi, moraće da reši pitanje Haga jednom zauvek. Poslednji izveštaj Bramerca još jedna je informacija koja stvara sumnju da li Srbija čini dovoljno", rekao je Kukan.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.