Džonson: Pokrećemo Bregzit početkom 2017. godine

Izvor: B92, 22.Sep.2016, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Pokrećemo "Bregzit" početkom 2017. godine

Velika Britanija će pokrenuti formalnu proceduru napuštanja Evropske unije početkom sledeće godine.

Možda neće biti potrebe da se o razilaženju pregovara dve godine, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson.

"Sada razgovaramo sa našim evropskim prijateljima i partnerima u očekivanju da u prvoj polovini sledeće godine aktiviramo Član 50", rekao je Džonson za Skaj njuz.

On je, preneo je Rojters, kazao da će u formalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obaveštanju, koje London treba tim povodom da uputi Briselu, "Britanija izneti neke predloge".

Prema njegovim rečima, verovatno proces izlaska Britanije iz EU neće trajati dve godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Džonson: Britanija pokreće Bregzit početkom 2017.

Izvor: Blic, 22.Sep.2016

Velika Britanija će pokrenuti formalnu proceduru napuštanja Evropske unije početkom sledeće godine i možda neće biti potrebe da se o razilaženju pregovara dve godine, izjavio je danas britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson...- Sada razgovaramo sa našim evropskim prijateljima i partnerima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.