Drugi susret Dačića i Tačija

Izvor: Večernje novosti, 07.Nov.2012, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi susret Dačića i Tačija

BRISEL - Za danas je u Briselu najavljen nastavak dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije, a srpski premijer Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači trebalo bi da na radnoj večeri sa visokom predstavnicom Ketrin Ešton razmotre najvažnije teme koje vode daljem napretku u dijalogu.Ešton je u ponedeljak pozvala Dačića i Tačija u Brisel na sastanak, saopšteno je iz njenog kabineta.U >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << saopštenju se navodi da je cilj susreta nastavak dijaloga radi normalizacije odnosa dve strane, koji je počeo 19. oktobra ove godine.Mediji prenose i da će najverovatnije teme razgovora biti integrisano upravljanje prelazima, sprovođenje postignutih dogovora i garancije za srpsku kulturnu i versku baštinu.Dačić i Tači trebalo bi najpre da se sastanu odvojeno sa šeficom evropske diplomatije, a nakon toga planiran je trojni sastanak tokom radne večere kod Eštonove.Prvi sastanak Dačića i Tačija uz posredovanje i prisustvo Ketrin Ešton bio je 19. oktobra u Briselu.EU i SAD pozdravile su taj susret kao pozitivan korak u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, što je za Srbiju jedan od ključnih uslova za dalje nepredovanje ka članstvu u Evropskoj uniji.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dežer: Za EU važna normalizacija odnosa Srbije i Kosova

Izvor: Press, 08.Nov.2012, 16:54

Normalizacija odnosa između Srbije i Kosova je jedan od uslova da bi tokom iduće godine počeli pregovore o pristupanju Srbije EU, izjavio je danas Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer..."Voleli bismo da se normalizuju odnosi Srbije i Kosova kako bi se izbegli konflikti i izgradila zajednička...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.