Drašković: Učiniti sve za status kandidata

Izvor: S media, 10.Dec.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Učiniti sve za status kandidata

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković smatra da bi Srbija do marta morala da "učini sve" da bi dobila status kandidata za člansto u EU i "kamatu na to" - odnosno datum za početak pregovora.

Na sednici Glavnog odbora te stranke u Novom Sadu, Drašković je ocenio da je Srbija na dosadašnjem putu ka EU "položila sve glavne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predmete, ali je pala iz vladanja" i u Briselu dobila "žuti karton za crvene linije kosovske politike", čiju promenu SPO odavno traži.

Šutanovac: Srbija bliža Evropi nego ikada

Brok: Srbija će morati da odredi granicu sa Kosovom

Nikolić: Cvetković da podnese ostavku

Draškovih je istakao da je jučerašnji dan za Srbiju bio ružan, ali i da EU nije našoj zemlji postavila nikakve nove uslove, već da su zahtevi Unije potpuno u našem nacionalnom interesu.

"To je politika drvenog gvožđa, koja ne može da rezultira ničim drugim osim porazom i ćorsokakom", rekao je Drašković.

Srbija će, prema njegovim rečima, položiti martovski ispit za otvaranje vrata EU, ako do tada uspostavi "evroregionalnu saradnju sa svima, a pre svega sa Kosovom i to bez priznavanja nezavisnosti" što, kako je rekao, Evropa nije ni tražila.

On je dodao da se nova državana politika Srbije mora zasnivati na odlučnom opredeljenju za evropske i evroatlantske inetgracije, na principu regionalne saradnje i načelu da se Srbija uz pomoć EU izbori za evropske standarde u očuvanju prava Srba na Kosovu, kao i naše baštine na tom području.

Na sednici upravnog odbora SPO izbačen iz stranke Srđan Srećković.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.