Donacija EU od 178, 5 miliona evra

Izvor: S media, 22.Jul.2011, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija EU od 178, 5 miliona evra

Predstavnici Evropske unije i Vlade Srbije potpisali su danas sporazum o dodeli 178,5 miliona evra donacije EU za realizaciju 23 projekta u okviru Nacionalnog programa pretpristupne pomoći za 2011. godinu.

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer prilikom potpisivanja sporazuma kazao je da će najveći deo sredstava - 38,6 miliona evra, biti izdvojen za projekte zaštite životne sredine, među >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kojima je 15 miliona za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Termoelektrani "Nikola Tesla B".

Hleb "Sava" jeftiniji

On je kazao i da će 18,5 miliona evra biti iskorišćeno za ekonomski razvoj dunavske regije u okviru kojega je i projekat obnove tvrđave Golubac pored koje će biti izgradjen tunel, kako bi se zastsitila ta građevina.

Tadić: Pratićemo reakcije EU i SAD

Dežer je rekao i da su ukupne donacije EU Srbiji u proteklih 11 godina iznosile 2,2 milijarde evra, odnosno više od 300 evra po stanovniku, što govori da iz EU ne dolaze samo zahtevi prema Srbiji, već i podrška naporima Srbije u približavanju EU.

Djelić: Embargo EU neće prihvatiti

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Djelić je kazao da je u okviru programa pomoći za 2011. EU izdvojila 19 miliona evra za podršku u sprovodjenju popisa stanovništva i popisa poljoprivrede u Srbiji.

On je dodao i da je osam miliona evra izdvojeno za izmeštanje železničkog čvora na Koridoru 10 iz Niša, kao i pet miliona evra za gradnju pristupnih puteva Žeželjevom mostu u Novom Sadu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.