Do pozivnog broja uz pomoć EU

Izvor: RTS, 17.Jan.2013, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do pozivnog broja uz pomoć EU

Pošto se ispostavilo da jedinstveni pozivni broj sa Albanijom nije idealno rešenje, prištinske vlasti očekuju pomoć EU u dobijanju svog međunarodnog telefonskog pozivnog broja.

Vlasti u Prištini očekuju pomoć Evropske unije u dobijanju svog međunarodnog telefonskog pozivnog broja, pošto se ispostavilo da jedinstveni pozivni broj sa Albanijom nije idealno rešenje.

"Kosovo bi uskoro moglo da dobije svoj pozivni broj +383 ili +384. Nadležne institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz oblasti telekomunikacija ovo vide kao najostvarivije rešenje. Sponzor će biti Evropska unija i to se vidi kao privremeno rešenje do učlanjenja Kosova u UN', rekao je u intervjuu prištinskom listu Ekspres šef regulatornog tela za telekomunikacije na Kosovu Ekrem Hodža.

On kaže da se podrazumeva da volja skupštine ima i svoje obaveze, te da je pozivni broj sa Albanijom bila jedna od ideja.

"Ali, ekonomski, tehnički i zakonski to u budućnosti ne predstavlja idealno rešenje za naše dve zemlje", rekao je Hodža.

Najizvesnija opcija po Hodži je ona koju bi sponzorisala EU, tvrdeći da ima mogućnosti da do učlanjenja u UN, EU može Kosovu da odredi privremeni pozivni broj.

Za pozivanje brojeva telefona na Kosovu iz inostranstva, od okončanja rata 1999. godine nije prestajao da važi pozivni broj za bivšu Jugoslaviju +381, koji je nasledila Srbija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.