Đukanovića muče sušne godine

Izvor: B92, 11.Maj.2021, 14:13

Đukanovića muče sušne godine

Ukoliko EU zaboravi jednu sobu u svojoj kući, kakav je Zapadni Balkan, to će generisati sve veći nivo netolerancije i konflikata, kazao je Milo Ðukanović.

On je to izjavio nakon sastanka sa mađarskim predsednikom Janošom Aderom.

Ader je rekao da je od čelnika EU ranije i sada zatražio da podrže evrointegracijske procese Zapadnog Balkana i da ih ubrzaju.

"Nažalost, konstatovali smo da su prethodne godine bile veoma sušne kada je u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politika proširenja. To je, na jedan način, iznenađenje, s obzirom da je politika proširenja dugo vremena ocenjivana kao najuspešnija politika EU i sada na korak kada je trebalo završiti proces ujedinjenja Evrope, došlo je najprije do zamora o kojem se dugo pričao u EU, a nakon toga je došlo do prećutnog usporavanja tog procesa", kazao je Ðukanović, preneo je portal RTCG.

To je, kako je naveo, za posledicu imalo pad evro-entuzijazma i reformskog entuzijazma u regionu.

"Za posledicu smo dobili geopolitička interesovanja za Zapadni Balkan trećih zemalja, koje, logično, koriste prazan prostor", dodao je crnogorski predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ðukanović: Sušne godine proširenja u EU

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2021

PODGORICA - Ukoliko EU zaboravi jednu sobu u svojoj kući, kakav je zapadni Balkan, to će generisati sve veći nivo netolerancije i konflikata, kazao je predsjednik Milo Ðukanović u Budimpešti poslje sastanka s mađarskim predsjednikom Janošom Aderom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.