Đelić sa zvaničnicima Baden-Virtemberga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2010, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić sa zvaničnicima Baden-Virtemberga

ŠTUTGART - Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić razgovarao je danas u Štutgartu sa premijerom nemačke pokrajine Baden Virtemberg i kandidatom za evropskog komesara za energetiku Ginterom Etingerom, koji je snažno podržao Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji (EU).

Đelić i Etinger razgovarali su o unapređenju bilateralne saradnje Srbije i Baden Virtemberga.

Etinger je naglasio da Baden Virtemberg ima veliki interes za nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rada Mešovite komisije, ustanovljene prošle godine, kao dobrog modela za saradnju dve strane.

On se "nada da će demokratska Vlada Srbije snažno nastaviti put ka EU".

Đelić će u utorak u Ulmu učestvovati na konferenciji o strategiji EU za Dunavski region.

Tom prilikom sastaće se i sa predsednikom parlamenta Baden Virtemberga, Peterom Štraubom i ministrom za savezna i evropska pitanja te nemačke pokrajine Volfgangom Rajnhartom

Đelić je u petak rekao da je Srbija zvanično u Briselu pristupila izradi Dunavske strategije i da će na jesen biti domaćin samita na kojem će se razmatrati načini finansiranja te strategije, koja će zvanično biti predstavljena tokom mađarskog predsedavanja EU, u prvoj polovini 2011. godine.

"Ovo je prva strategija u koju je Srbija uključena od samog početka i u kojoj će učestvovati kao partner i na isti način kao i sve zemlje članice EU", napomenuo je Đelić posle sastanka s generalnim direktorom za regionalnu politiku EU Dirkom Ahnerom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.