Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2010, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Spremno 80 odsto odgovora na Upitnik EU

BEOGRAD -

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio danas da je spremno 80 odsto odgovora na Uputnik EU i da očekuje da Srbija krajem 2011. započne pristupne pregovore.

"Mi smo se u Srbiji trudili da uvek idemo korak napred. Zbog toga smo prošlog decembra odlučili i do maja ove godine pripremili sve odgovore na sve Upitnike koje su primili naši susedi. Nekima je to izgledalo kako nepotrebna radnja, ali taj trud nije bio uzalud jer sada imamo 85 odsto odgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na naš Upitnik", rekao je Đelić novinarima u Skupštini grada.

"Trenutno sva ministarstva i regulatorna tela pripremaju odgovore na Upitnik koji će biti veoma kvalitetni", dodao je on.

Đelić je istakao da će posle dostavljanja odgovora na upitnik EU biti i dodatnih pitanja, kao i da će tehničke misije na terenu proveravati da li ono što je navedeno odgovara realnom stanju.

On je podsetio da je prošla godina bila godina vizne liberalizacija, a 2010. će biti godina u kojoj je Srbija pokrenula ono što će krajem 2011. biti veliki sledehi krupni korak ka EU, a to je dobijanje statusa kandidata i početak pregovora za ulazak u EU", rekao je potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije.

Evropski komesar za proširenje Štefan File uručio je 24. novembra premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću Upitnik na osnovu kojeg EU treba da oceni spremnost Srbije da dobije status kandidata za članstvo u EU.

Upitnik sadrži 2.483 pitanja koja su razvrstana u 33 poglavlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.