Đelić: Ratifikacija SSP od 14. juna

Izvor: B92, Tanjug, 07.Jun.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Ratifikacija SSP od 14. juna

Božidar Đelić (Tanjug)

Beograd -- Potpredsednik Vlade Božidar Đelić očekuje da će izveštaj Serža Bramerca biti pozitivan i da će proces ratifikacije SSP-a početi 14. juna u Luksemburgu.

Opredeljenje Srbije je ulazak u EU i to ne sme ni na koji način biti uslovljeno bilo kakvim priznavanjem Kosova, jer mi na to nikada nećemo pristati, rekao je Đelić.

On je izjavio da je ulazak u EU u najdubljem interesu građana Srbije. Đelić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je podsetio da Srbiju tokom juna na polju evropskih integracija očekuje još nekoliko koraka.

Nekoliko dana posle sastanka u Luksemburgu, u Briselu ću na neformalan način uručiti već pripremljene odgovore na upitnik koji su dobili naši susedi i na taj način demonstrirati da je Srbija spremna da radi na dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU, rekao je Đelić.

Đelić će potom, kako je rekao, sa komesarom EU za ekonomska i monetarna pitanja Olijem Renom potpisati podršku od 200 miliona evra u vidu kredita za budžet Srbije za ovu i sledeću godinu.

Komentarišući procene da su okolnosti teške u Evropi i da bi Srbija trebalo da sačeka sa evrointegracijama, Đelić je istakao da Srbija koja pretenduje da bude ozbiljna zemlja, "ne menja svoja strateška opredeljenja, čak i kada naši partneri imaju probleme".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.