Đelić: Očekujem pozitivan izveštaj

Izvor: B92, 09.Jun.2010, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Očekujem pozitivan izveštaj

Beograd -- Očekujem da će usmeni izveštaj Serža Bramerca biti dovoljan da sve zemlje EU odluče da počne proces ratifikacije SSP-a, kaže Božidar Đelić.

Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije biće na čeli delegacije Srbije 14. juna u Luksemburgu, gde će biti i Bramerc sa kojim će biti obavljena serija kontakata.

Đelić je rekao da, posle sastanaka sa političkim direktorom holandskog ministarstva spoljnih poslova, ima utisak da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "i intonacija i ono što smo čuli najavljuje pozitivan ishod".

Na pitanje da li bi nešto moglo da se promeni posle današnjih parlamentarnih izbora u Holandiji, Đelić je odgovorio da se u pogledu ratifikacije pozicija neće menjati, ali da je činjenica izbora i u Holandiji i u Belgiji otežavajuća okolnost za drugi korak koji se očekuje, a to je "prosleđivanje kandidature Evropskoj komisiji na razmatranje".

Podsetivši da poslednjih nekoliko meseci domaća administracija priprema odgovore na upitnike koje su dobile druge zemlje pre Srbije, Đelić je najavio da će sledećeg četvrtka neformalno evropskom komesaru za proširenje Štefanu Fileu uručiti oko 4.400 stranica odgovora.

On je rekao da će ti odgovori biti "dokaz da Srbija radi i da će biti i te kako spremna, kada se budu stekli politički uslovi i kada joj se bude i zvanično prosledio upitnik".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.