ĐELIĆ: BRAMERCOV IZVEŠTAJ BIĆE POZITIVAN

Izvor: Kurir, 07.Jun.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐELIĆ: BRAMERCOV IZVEŠTAJ BIĆE POZITIVAN

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić izrazio je danas očekivanje da će izveštaj glavnog haškog tužioca Serža Bramerca o saradnji Srbije s Tribunalom biti pozitivan i da će proces ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju početi odmah posle sastanka Saveta ministara EU 14. juna u Luksemburgu.

- Strateško opredeljenje Srbije jeste ulazak u Evropsku uniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i taj strateški korak ne sme ni na koji način biti uslovljen bilo kakvim priznavanjem Kosova, jer mi na to nikada nećemo pristati - rekao je Đelić.

On je izjavio da je ulazak u EU u najdubljem interesu građana Srbije. Đelić je u pauzi konferencije o našoj naučnoj dijaspori podsetio da Srbiju tokom juna na polju evropskih integracija očekuje još nekoliko koraka.

 - Nekoliko dana posle sastanka u Luksemburgu, u Briselu ću na neformalan način uručiti već pripremljene odgovore na upitnik koji su dobili naši susedi i na taj način demonstrirati da je Srbija spremna da radi na dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU -  rekao je Đelić.

Đelić će potom, kako je rekao, sa komesarom EU za ekonomska i monetarna pitanja Olijem Renom potpisati podršku od 200 miliona evra u vidu kredita za budžet Srbije za ovu i sledeću godinu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.