Ditman: Nemačka na strani Srbije na putu ka EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2016, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ditman: Nemačka na strani Srbije na putu ka EU

Svečanim prijemom u rezidenciji nemačkog ambasadora u Beogradu večeras je obeležen 3. oktobar, Dan ujedinjenja Nemačke, a ambasador te zemlje u Srbiji Aksel Ditman je istakao da se danas slavi i nemačko-srpsko partnerstvo, i poručio da je Nemačka na strani Srbije na putu ka Evropskoj uniji.

Ditman je ocenio da je Srbija ove godine na putu ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU načinila značajan korak u otvaranju "centralnih poglavlja za vladavinu prava" i poručio da je Nemačka podržava u sprovođenju daljih reformi.

Ambasador je na prijemu ukazao da Srbija i Nemačka naročito neguju partnersku saradnju u ostvarivanju strateškog cilja, odnosno pristupanja Srbije EU.

Ditman je istakao da sama činjenica da su, između ostalih, na prijemu prisutni specijalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister i 18 nemačkih poslanika, pokazuje jako interesovanje Nemačke za napredak Srbije na putu ka Uniji.

"Srbija je na putu ka EU i Nemačka je na strani Srbije", poručio je nemački ambasador.

Ditman je ukazao da dve zemlje blisko sarađuju i po drugim pitanjima, uključujući migrantsku krizu koja, kako je rekao, predstavlja veliki izazov za sve u Uniji.

"Vlada Srbije i njen narod pokazali su da žele da budu deo evropskog rešenja", rekao je Ditman.

Kao još jedan primer dobre saradnje između dve zemlje, on je naveo privredu, istakavši da se nemačke kompanije veoma angažuju u Srbiji na uvođenju stručnog obrazovanja.

Kako je dodao, Srbija i Nemačka ostvaruju i brojne međuljudske kontakte i susrete, kao i unutar OEBS-a.

Prijemu u rezidenciji nemačkog ambasadora prisustvovali su predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, ministar sporta Vanja Udovičić, ministar odbrane Zoran Đorđević.

Prisutni su bili i zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt, predsednik DS Dragan Šutanovac, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, ambasadori Hrvatske, Rusije, Ukrajine, Belgije, Finske i drugi predstavnici diplomatskog kora, javnog života i verskih zajednica.

Prijem je počeo intoniranjem himni dve zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAN NEMAČKOG JEDINSTVA: AKSEL DITMAN Nemačka je uz Srbiju na putu za EU

Izvor: Kurir, 03.Okt.2016

...Ističući jako interesovanje Nemačke za napredak Srbije na putu ka EU, Ditman je ocenio da je ove godine Srbija načinila značajan korak otvaranjem centralnih poglavlja koja se odnose na vladavinu pravaPrema njegovim rečima, sada je više nego ikad na samoj Srbiji da preduzme odlučujuće korake...

Nastavak na Kurir...

"Nemačka je na strani Srbije"

Izvor: Vesti-online.com, 03.Okt.2016

Svečanim prijemom u rezidenciji nemačkog ambasadora u Beogradu obeležen je 3. oktobar, Dan ujedinjenja Nemačke, a ambasador te zemlje u Srbiji Aksel Ditman je istakao da se danas slavi i nemačko-srpsko partnerstvo, i poručio da je Nemačka na strani Srbije na putu ka Evropskoj uniji...Ditman je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ditman: Srbija ima podršku Nemačke na putu ka EU

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2016

U rezidenciji nemačkog ambasadora u Beogradu Aksela Ditmana, večeras je održan prijem povodom 3.oktobra Dana ujedinjenja Nemačke. On je poručio da taj dan ima istorijski značaj ne samo za Nemce već i za čitavu Evropu i dodao da Srbija ima podršku Nemačke na na putu ka EU...Ističući jako interesovanje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.