Diković na sastanku Vojnog komiteta EU

Izvor: RTS, 19.Maj.2015, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković na sastanku Vojnog komiteta EU

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković učestvovao je na sastanku Vojnog komiteta Evropske unije na kojem su, između ostalog, razmatrane misije za obuku i savetodavne misije EU.
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, sastanak je održan u zgradi Saveta EU u Briselu, a na njemu su učestvovali načelnici generalštabova zemalja članica EU, kao i Kanade, Moldavije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Gruzije, Švajcarske, Ukrajine, Crne Gore i Srbije, prenosi Tanjug.

Komandanti misija EU za obuku izneli su iskustva i probleme s kojima su se susretali tokom angažovanja u misijama.
Vojska Srbije trenutno učestvuje u multinacionalnoj operaciji EU EUTM Somalija, vojnoj operaciji pomorskih snaga EU u Somaliji ((EUNAVFOR Somalia - Operation ATALANTA) i misiji EU za obuku vojnih i bezbednosnih snaga Malija (EUTM Mali),  u kojima angažuje 24 pripadnika.
Kako je saopšteno, Vojska Srbije učestvovala je i u vojnoj operaciji EU u Centralnoafričkoj Republici ((EUFOR RCA), do okončanja mandata te misije 15. marta ove godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.