Dijalog s Prištinom od ključnog značaja

Izvor: RTS, 11.Sep.2012, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijalog s Prištinom od ključnog značaja

Od najvećeg značaja za evropske integracije Srbije je nastavak dijaloga sa Prištinom i primena postignutih sporazuma, poručili su šefovi misija zemalja članica EU u Beogradu na sastanku sa premijerom Ivicom Dačićem.

Šefovi misija zemalja članica EU u Beogradu istakli su da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine od najvećeg značaja za evropske integracije Srbije kao i primena do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << postignutih sporazuma, saopštila je Delegacija EU u Beogradu.

Tema razgovora delegacije EU i premijera Ivice Dačića je bila dalji evropski put Srbije i izazovi sa kojima se Vlada suočava na tom putu, a ova razmena mišljenja usledila je nakon Dačićeve prošlonedeljne posete Briselu.

"Među prioritetima u evropskim integracijama, ambasadori su istakli vladavinu prava, nezavisnost sudstva, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, makroekonomsku i finansijsku stabilnost, kao i neophodnost da se ojača nezavisnost institucija i nezavisnih regulatornih tela u skladu sa najboljom evropskom praksom i standardima", navodi se u saopštenju.

Sastanak je deo ustaljane prakse šefova misija zemalja članica EU da se redovno sastaju sa liderima Srbije, a Dačić je došao je na sastanak na zajednički poziv šefa Delegacije EU Vensana Dežera i ambasadorke Kipra u Srbiji Nafsike Krousti, podseća se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dijalog s Prištinom od ključnog značaja

Izvor: RTV Pink, 11.Sep.2012

. . . Od najvećeg značaja za evropske integracije Srbije je nastavak dijaloga sa Prištinom i primena postignutih sporazuma, poručili su šefovi misija zemalja članica EU u Beogradu na sastanku sa premijerom Ivicom Dačićem.

Nastavak na RTV Pink...

Dačić sa ambasadorima EU

Izvor: B92, 11.Sep.2012

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa šefovima misija zemalja članica EU u Beogradu o evropskim integracijama Srbije...U razgovoru je ocenjeno da je dijalog sa Prištinom od ključnog značaja...Od najvećeg značaja za evropske intergracije Srbije je nastavak dijaloga sa Prištinom...

Nastavak na B92...

Dijalog s Prištinom i primena sporazuma od ključnog značaja

Izvor: Blic, 11.Sep.2012

Premijer Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa šefovima misija zemalja članica EU u Beogradu o evropskim integracijama Srbije i izazovima s kojima se Vlada suočava na tom putu i ocenjeno je da je dijalog sa Prištinom od ključnog značaja...Od najvećeg značaja za evropske intergracije Srbije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.