Dežer zadovoljan, uspeh proevropskih snaga

Izvor: BKTV News, 07.Maj.2012, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer zadovoljan, uspeh proevropskih snaga

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer ocenio je sinoć da je zadovoljan što su na izborima u Srbiji dobar rezultat ostvarile proevropske snage.
On je rekao da je još prerano za konačne komentare o izborima, ali da je ono što se može već sada reći da su proevropske stranke ostvarile značajne rezultate.
'Može se kazati da su sve stranke koje su proevropske ostvarile značajne rezultate, tako da se može smatrati >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da će se posao koji je preduzet proteklih godina na putu Srbije ka EU moći nastaviti', rekao je Dežer u izjavi Tanjugu.
On je izrazio uverenje da su građani jasno iskazali svoju volju preko izbora, pošto su političke stranke koje su se zalagale za evropski pravac osvojile veliku većinu u parlamentu.
Taj rezultat, kako je naglasio, stvara dobro 'okruženje za dalji napredak Srbije ka EU'.
Upitan da li je moguće da Srbija, nakon ovih izbornih rezultata, dobije do kraja godine datum za otpočinjanje pregovora sa Unijom, on je podsetio da je Evropska komisija to i predložila u svojim preporukama, ali da Srbija mora da reši par pitanja.
Izvor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.