Dežer se nada da će Srbija postatu kandidat za EU

Izvor: Studio B, 08.Maj.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer se nada da će Srbija postatu kandidat za EU

Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Vensan Dežer je u Beogradu izrazio nadu da će Srbija do kraja ove godine postati kandidat za prijem u EU.

"Nadam se da će Srbija uspeti da pređe sve prepreke na putu evropskih integracija i da će do kraja godine postati kandidat za članstvo u Uniji, kao i da će posle toga moći da nastavi evropsku integraciju", rekao je Dežer otvarajući izložbu "Kako prepoznajem Evropu u Srbiji".

Potpredsednik Vlade Božidar >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Đelic je pre uručivanja nagrada pobednicima takmičenja "Kako prepoznajem Evropu u Srbiji", naglasio da treba učiniti sve da Srbija ne izgubi pravo na takozvani "beli Šengen". "Put za Evopu nije pravolinijski i, kao što danas ima oblaka nad Beogradom, trenutno 'ima oblaka' i nad našim 'belim Šengenom', i mi ćemo učiniti sve da nikada 'ne padne kiša' na to ključno dostignuće", reako je Đelić.

Vicepremijer je rekao da se nada da ce "šengenski prostor" sarađivati, odnosno sa Srbijom deliti odgovorniost za očuvanje, kako je rekao, "tog velikog dostugnuća, a to je sloboda kretanja".

U Domu Omladine Beograda danas suuručene i nagrade za najbolje izveštavanje medija o evro-intergraciji Srbije.

Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević rekla je da će nagrađeni novinari otići u Brisel gde će imati prilike da razgovaraju sa evropskim zvaničnicima. "Nadam se da mnogo kompetetnije, bolje i zanimljivije oni mogu da odgovore na sva pitanja koje građani Srbije postsvljaju o EU", rekla je Delević.

Nagradu za najbolje izveštavanje dodelili su Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije, Delegacija Evropske unije u Srbiji i Erste Banka. Nagrađeni su novinari: Goran Janićević, Kosta Rajević, Ivan Jovanović, Ana Simonović i Zoran Maksimović.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.