Devenport: Uskoro ćemo proći važnu prekretnicu

Izvor: Radio 021, 17.Mar.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: Uskoro ćemo proći važnu prekretnicu

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport rekao je danas da će Evropska unija i Srbija uskoro proći jednu važnu prekretnicu i izrazio nadu da će tokom ove godine biti otvoreno prvo poglavlje u pretpristupnim pregovorima o članstvu Srbije.

Devenport je na otvaranju Sajma projekata koje finansira Evropska unija - ''EU i Srbija na delu'' rekao da će 25. marta Evropska komisija i Srbija završiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << proces skrininga svih 35 poglavlja pretpristupnih pregovora. "Nadamo se da će biti otvoreno prvo poglavlje tokom ove godine", rekao je Devenport.

On je naveo da još mnogo toga treba uraditi pre nego što se završi put Srbije ka EU, ali da ćemo uskoro proći jednu važnu prekretnicu. Kako je naveo, pregovarački tim Srbije je pokazao impresivnu posvećenost i profesionalnost u dosadašnjem procesu navodeći da će zemlje članice EU po završetku procesa skrininga ocenjivati spremnost Srbije da ispuni kriterijume EU na osnovu izveštaja o skriningu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.