Deset godina Dunavske strategije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021, 15:50

Deset godina Dunavske strategije

Strategija EU za podunavlje, koju su inicirale Austrija i Rumunija, obeležava danas 10 godina od potpisivanja i predstavlja važnu platformu za saradnju i institucionalni most između zemalja članice EU, kao i kandidata.

Fokus Strategije, kako ističe Ministarstvo spoljnih poslova Austrije, je na boljem umrežavanju članica u ekologiji, razvoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << blagostanja, te i jačanje podunavlja kroz izgradnju institucija i saradnje civilnog društva.

"Podunavlje je ključni region za Austriju. Dalji pozitivan razvoj prostora od Švarcvalda do Crnog mora je od ključnog značaja za celu Evropu", naglašava ministar spoljnih poslova Austrije Aleksander Šalenberg.

Strategija, prema njegovim rečima pruža i doprinos pristupnom procesu zemalja Zapadnog Balkana.

"Evropska integracija nije potpuna sve dok države Zapadnog Balkana ne budu pristupile EU. Kako za zemlje Zapadnog Balkana, tako ni za EU ne postoji alternativa evropskog perspektivi regiona", zaključio je Šalenberg.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.