Denis Kif: Podržavaćemo Srbiju i kada izađemo iz EU

Izvor: Press, 15.Dec.2016, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Denis Kif: Podržavaćemo Srbiju i kada izađemo iz EU

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif izjavio je da njegova zemlja podržava proces pristupanja Srbije EU i da želi da vidi stvarne reforme.
Foto:B92.net
Kif je rekao u intervjuu za Novi Magazin da Britanija vidi Srbiju kao zemlju posvećenu evropskom putu u ekonomskim i društvenim reformama koje sprovode srpske vlasti.
"I dok smo u Evropskoj uniji, koristićemo svoj glas >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i politički uticaj koji imamo da to podržimo. Zadovoljan sam što Srbija napreduje, što se vidi u otvaranju poglavlja do sada, među kojima su dva veoma važna, 23 i 24, o vladavini prava, slobodi medija, pravosudnom sistemu", rekao je Kif. 

Britanski ambasador je izrazio nadu da će biti otvoreno još poglavlja na putu ka članstvu Srbije u EU, navodeći da se o tome trenutno razgovara u Briselu. 

Kif je ocenio da otvaranje poglavlja zavisi od stvarnog napretka u važnim oblastima , kao i od složnosti svih članica da se krene napred. 

"Ključna stvar je da zemlja napreduje, da dostigne nivo na kojem su ostale članice. To je normalan proces na koji Vlada Srbije gleda kao važan za budućnost zemlje", naveo je on. 

Kif je naglasio da će Britanija nastaviti da podržava reforme u Srbiji i kada izađe iz EU. 

Kako je naveo, Britanije napušta EU, ali ne napušta svoje saveze i druge međunarodne organizacije. 

"Ostaćemo kao zemlja koja sa Srbijom ima i značajne istorijske odnose, ali i kao zemlja koja ima značajan uticaj na svetskoj sceni, kroz stalno mesto u Savetu bezbednosti UN, članstvo u NATO, G7, Komonveltu", naveo je on. 

Kif je rekao i da Srbiju vidi kao zemlju koja ima značajnu i pozitivnu ulogu u podržavanju reformi i boljih odnosa na Balkanu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Britanski ambasador: Podržavaćemo Srbiju i kad izađemo iz EU

Izvor: Blic, 15.Dec.2016

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif izjavio je danas da će ta zemlja nastaviti da podržava evropski put Srbije, iako je sama napustila EU, te da će i dalje pružati podršku reformama u našoj zemlji...Kif je na konferenciji "Ekonomist - Svet u 2017" rekao da je u poslednje dve godine kroz...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.